Tutorial: De gemakkelijkste muts van de wereld

 
Na de gemakkelijkste sjaal, nu ook de muts!
Kerst vraagt om cadeautjes, dus bij deze, een handleiding van deze muts zelf te maken.We beginnen eraan:

Je meet de hoofdomtrek. Roos heeft ongeveer een omtrek van 53 cm.

Stap 1: De onderboord makenReken een paar extra cm bij de hoofdomtrek (dan zit de muts wat losser). Teken een rechthoek van 56 cm met een breedte van 6 cm (de hoogte mag je zelf kiezen, kleiner, groter). Teken naadwaarde bij. Stik de zijkanten (1 en 2) aan elkaar (goede kanten op elkaar). Je hebt nu een cirkel, die je in de lengte dicht vouwt (zie stippellijn), met de goede kanten naar buiten.

Stap 2: 4 mutsdelen maken
 
De onderzijde van je muts meet 56 cm. 56/4= 14 cm. De onderzijde van je mutsdeel meet 14 cm. De hoogte is afhankelijk van hoofdje tot hoofdje. Voor Roos haar muts heb ik 17 cm genomen. Je tekent een driehoek met de lengte en hoogte (zie foto). Vervolgens pas je de driehoek aan met ronde lijnen, zo wordt de muts groter en past hij mooi aan. Teken ook de naadwaarde erbij.
 
Je maakt zo 4 mutsdelen.
Nadien stik je deze aan elkaar.
 


Stap 3: Mutsdelen en boord aan elkaar vastmaken

Als laatste stap, spelt je de boord vast aan de mutsdelen. (Goede kanten op elkaar). Je stikt dus door 3 lagen stof.
Ennn klaar.


Ik maakte de mutsen uit fleecestof, de zigzagafwerking is dan (voor mij toch ;-) overbodig. Werk je met een andere stof is het natuurlijk wel aangewezen om de naden af te werken met een zigzagsteek.

Al heel wat mutsen werken gemaakt volgens dit patroon. Het is altijd leuk als je even de tijd neemt om deze met mij te delen, dank je wel :-)


 
  

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts