Lora jurk


Ik heb een baby, een hele lieve baby, een baby van bijna 5 maanden oud, die niet weet hoe je moet doorslapen. Concreet wil dat zeggen dat ik al meer als 100 dagen niet langer als 4 à 5 uur heb kunnen slapen.
Dat doet rare dingen met je. Ik maakte de Lora jurk en deed er vreemde dingen mee. Mijn hersenen blijken vertraagd en anders te werken. In plaats van de patroondelen van het rokpand aan elkaar te plakken, knipte ik ze zo uit het stof (????). Dat die patroondelen in 2 stukken zijn is enkel omdat ze anders niet op het patroonblad geraken, maar dat had ik even niet door. Ik heb dus een rok in 2 delen. Als oplossing korte ik de rok in (vond het toch wat te lang) en maakte de zoom vast aan de  zijde waar ik die 2 delen stikte. Oef, het trekt toch nog op iets ... ja, het is eigenlijk nog wel mooi.Ik stikte mijn nepen aan de voorzijde ook enkele centimeters. Geen idee waarom ik dat deed ... Het was ook geen goed plan.  Ik loste het op door een extra stiksel te geven (moeilijk uit te leggen, maar ook dat kwam goed).

Ik maakte het mezelf moeilijker dan nodig, want Lora is echt een geweldig patroon (enkel de zijnaden maakte ik smaller). Een aanrader, wel zonder vreemde acties dan...

Oh ja, nog even het vervolg van mijn niet doorslapende cutie pie baby. Ik stond bij de apotheker te wachten en mijn oog viel op de babyvoedingskast. NAN VERZADIGING. Verzadiging, dat klinkt hemels. Een kind dat verzadigd is, dat moet ik hebben. Op aanraden van die lieve apotheker (die mijn heel dramaverhaal moest aanhoren, maar begripvol bleef) werd het laatste  flesje van de dag  met 'verzadiging' gemaakt. Ik dacht bij het slapen gaan: nu hoop ik dat de eerst volgende keer dat ik mijn ogen open doe, het minimum 5 uur is!En oooh ja, 5.30 uur!!!! Geluk kon niet op, bijna ontslag genomen om het promoteam van 'Nan Verzadiging' op te starten om al die andere mama's van niet doorslapende baby's te redden want er is een oplossing!
Voor even toch .... het geluk duurde maar 3 nachten, nu is het snottebellentijd (dat wil dus zeggen niet langer als 2 uur doorslapen). Maar ik blijf  geloven dat ze het kan ... binnenkort kan ze het .... en maak ik weer gewone kleren, zonder vreemde onnodige acties ....

Reacties

 1. Yes, she can, hopelijk binnenkort toch! Zelfs zonder slaaptekort/baby durf ik ook zo van die dingen doen hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slecht/weinig slapen heeft een enorm impact, dus ik hoop voor jou dat er snel betere nachten komen :) Toch mooi geworden die Lora, heerlijk patroon he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dank je wel ... na een moeilijke week was het vannacht maar 1 keertje opstaan :-). Ik vind jouw Lora's ook heel mooi! Ik zou je voorbeeld moeten volgen en er nog 1tje maken :-)

   Verwijderen
 3. Slecht/weinig slapen heeft een enorm impact, dus ik hoop voor jou dat er snel betere nachten komen :) Toch mooi geworden die Lora, heerlijk patroon he!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts