zaterdag 29 oktober 2016

Mini Louisa coat - Compagnie M
Jij staat naar de wereld te kijken

Soms nog wankel op je benen

Zet jij de eerste stappen in die wereld

Nog helemaal in het begin

Niet wetend wat er gaat komen

Maar altijd met een lach … altijd zo blij

Jij maakt mijn wereld!
Wij twee, ik beloof je, voor altijd, zij aan zij
Het kan niet anders dat je al zoveel mooie creaties van de Louisa jas van Compagnie M voorbij zag komen. Maar weet je ook dat die Louisa jas al vanaf maatje 1 jaar te maken is?
Het afgelopen jaar heb ik al zo genoten van baby kleertjes maken. Die kleinheid van alles maakt het zo super schattig om werken. Een jas maken deed ik nog niet voor mijn baby. (Ja, Ella is ondertussen al 15 maanden, maar tot ze naar de kleuterschool gaat noem ik haar mijn baby. En misschien daarna ook nog hihihi).
Ella en ik mochten al 2 keer (Lila en Noa) deel uit maken van het testersteam van Marte. Heel blij waren we dat we nog een keertje mochten doen.
 
 

Wat zoek ik in een jas?

Voor mij moet een jas praktisch zijn, voldoende beweegruimte hebben, liefst met rits, ook graag met een kap (Er valt namelijk nog al veel regen in Belgie ;-), origineel en ook een mooie pasvorm.

Oh een kijk … het is haar gelukt hé.

De Louisa, helemaal Compagnie M, bijzonder door haar speciale belijning en zakken. Die Louisa geeft je al de mogelijke opties die je maar kunt wensen, met kraag, zonder kraag, met speciale kraag, met kap,  speciale kraag, met rits, met knopen, met mouwboorden …

Op de foto’s zie je mijn testversie … het patroon is nadien nog aangepast om het nog beter te maken. Omdat de mouwopening eerst ietsie te klein was, is er in mijn versie geen tussenvoering in de mouwen. Dat zie je misschien wel een beetje.

En hier zie je naar wie Ella zo mooi aan het kijken is :-) ...

Mijn best deed ik om al de paspel mooi te laten overlopen in elkaar, met aandachtsogen keek ik er nauwlettend op toe dat de rits perfect zou uitkomen ….zoveel concentratie,  dat ik de paspelvoorzijde helemaal uit het oog voorloor. OOOOohhh neen, kijk nu! Dat komt niet mooi uit …. Normaal gezien had ik het zo gelaten maar toen stelde Marte voor een gezellige gezamelijke fotoshoot te houden. Mijn jasje moest perfect zijn! Marte zou het namelijk in het echt zien. Ik deed een poging om het beter gelijk te krijgen zonder heel de Louisa uit elkaar te halen (want daar had ik nu ook geen zin). Dus als je je afvraagt waarom het jasje een beetje trekt aan de voorkant, dat heeft dus niets te maken met het patroon maar wel met mij, de niet perfecte naaister J.


De gezamenlijke fotoshoot was dan ook echt gezellig. Heel leuk om de andere testers eens in het echt te zien als enkel online. En nog leuker was om al die Louisa’s samen te zien.
Een 1 jarige op foto krijgen is niet altijd even gemakkelijk maar Ella deed precies wat er van haar werd verwacht. Dank je wel Marte voor de mooie foto’s.
Dank je wel Ella om de schattigste baby op aarde te zijn.


De stofjes koos ik flink uit mijn stoffenvoorraadkast (vuistje voor mezelf) … een super  zacht grijs stofje en zacht katoentje van Maan, beiden van Mondepot. En een zacht pelske in de kap voor de oortjes en bijhorende sjaal, … ik weet het echt niet meer waar ik deze kocht.


Wil jij ook zo een Louisa maken?
 Als je snel bent krijg je nog een korting van 10% met de code LOUISACOAT10 in de webshop van Compagnie M.

19 opmerkingen:

 1. deze is prachtig EN nog eens schattig ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. So cute, dat is een hier echt wel op zijn plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig, het jasje en je meisje!
  Haha, ik kan ook zo trots zijn als ik iets opdiep uit mijn voorraad in plaats van nieuwe stof te kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O zo schattig! Die stal vast de show tijdens de fotoshoot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een overdosis schattigheid! Heel mooi, jas en kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supercute!! :-) dat grijs met roze paspel is echt de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie jas, en een prachtig meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh zooo mooi! schattiger kan niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh! Die is gewoon om op te vreten ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig en inderdaad de schattigste baby op aarde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! Hiermee ben ik overtuigd dat ik deze ook wil maken voor mijn dochter, echter heb ik daarbij een vraag. Hoe valt de maat juist? Ruim of nipt? Mijn dochter zit nu aan maat 74-80 en is 16 maand oud. Ik twijfel om meteen de maat 1,5 jaar te maken (komt overeen met 86?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, het beste is om haar borstomtrek te meten en die maat te nemen. Dan komt het zeker goed. Eventueel kan je de armen en lengte nog verlengen. De maatjes vallen gewoon. En twijfel je echt, dan zou ik je dochter helemaal opmeten en je maten eens doorsturen naar Marte en vragen wat zij denkt. Ze staat daar zeker voor open en gaat blij zijn om je te helpen. veel succes :-)

   Verwijderen