woensdag 29 maart 2017

Battleoftheblogs 2 - Une robe chemise

Ik mag meedoen aan de Battle of the blogs. Toen ik dat hoorde volgde er een luid aaaarhhhh oeehhhh en wat wild heen en weer getrappel van geluk. Waarom al dat enthousiasme? Deborah van cas en nina organiseert een wedstrijd waarin 10 bloggers het tegen elkaar opnemen. Ik voel me een beetje in The Great British Sewing Bee (je weet wel, die naaiwedstrijd op zondagnamiddag op Vitaya).
Voor onze eerste opdracht mochten we elk een meter stof kiezen uit enkele geselecteerde stoffen van Cas en Nina. 
Met die meter mochten helemaal wild gaan …

Een battle tegen die 9 toppers … oh dat wil ik eigenlijk niet, want mijn bewondering voor hun is groot. Vele van hun volg ik al jaren en ook zij gaven mij al massa’s inspiratie.
Deze wedstrijd zie ik eerder als een battle met mezelf…. met mijn naaiangsten. Ik ga voor de opdracht dus niet de makkelijke weg kiezen. Ook al zou deze zijdekatoen met prachtige klaprozen en een Tinny elkaar mooi vinden.

Ik denk dat er onder de naaisters 2 grote angsten zijn. De blinde ritsangst heb ik gelukkig al achter me kunnen laten en mijn tricotangst is overgegaan in een tricotverslaving. Mijn angst is ‘precisie-angst’ (bij deze heb ik een nieuw woord uitgevonden), knoopsgaten mooi gelijk maken, paspel perfect stikken, plooitjes maken, kraagjes stikken enz …

Mijn angsten, de 40 jaar oude bruidsjurk van mijn mama, mijn Morleyliefde, de Juliette blouse van LMV en mijn dochter vormden de inspiratie voor mijn hemdsjurk voor Roos. Of zoals mijn mama zegt: une robe chemise (klink effectief veel beter ;-)


Mijn roos, 7 jaar, heeft een kleine borstomtrek (maatje 4 jaar) maar is wel een groot (1m30). Dus gaande weg paste ik het kleed aan haar model aan. Met naalden en driegdraad (zoals de oma’s het je leren). Niet makkelijk (vooral heel traag ;-) … Starten van een getekend aangepast patroon is denk ik wel idealer maar daar liggen mijn talenten echt niet. Ik kan het kleed dus nooit meer exact op dezelfde manier namaken.
Oh ja, die knopen zitten netjes verstopt achter dat middenstuk. Ik vond het mooier zo en niet omdat ze niet gelukt zijn hoor want nog nooit waren mijn knoopsgaten zo symmetrisch gelukt :-).  Eigenlijk erg, en dan zie je ze niet eens 'schaterlach'


Mijn angsten heb ik doorstaan maar olala stress heb ik gehad …. Er is een reden waarom het mijn angsten zijn :-) … ik heb zelfs gemerkt dat ik net iets minder plezier vond in het naaien … al die plooitjes vragen om juist strijkwerk, naaiwerk … alles moet mooi uitkomen en neen dat gaat niet snel en lukt niet van de eerste keer, bij mij toch niet ;-). Het maken van deze jurk verliep in stappen. Ik wist bij de start niet hoe het eindresultaat er moest uitzien. Maar gaande weg viel alles wel in zijn plooi (deze woordspeling kon ik niet laten liggen ;-). Er is best wel veel tijd in deze jurk gekropen. Maar de voldoening achteraf is dan wel groot. Voor mij is mijn battle geslaagd … ik heb btw meteen ook een communiekleed voor Roos (dubbel check!).
Een overzicht van al de creaties en je stem geven op de creatie die jij het mooiste vindt kan je  via deze blog van Cas en Nina. Met de code BATTLE krijg je in de webshop ook nog eens 10% korting op mijn stofje en op de stofjes van de andere deelnemers.

36 opmerkingen:

 1. Schitterende details, daar zit echt veel werk in! Ik kan me helemaal voorstellen dat je in zo'n project soms een beetje het plezier verliest, ik heb dat met broeken. Laatst naaide ik er een en bedacht me tijdens het naaien waarom ik dat toch deed, ik houd er helemaal niet van om al die naden elke keer door te stikken, elke keer op te moeten staan na elke naad, nee geen mij maar tricot inderdaad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal wat ik dacht :-) ik heb me gisteren met een tricotje achter mijn overlock gezet en dat deed goed :-).

   Verwijderen
 2. Ik vind het een perfect communiejurkje, zweverig mooi! Alle details kloppen, je verhaal is schitterend en die 'manchet', oh man, die veroverde mijn hart. Ik duim alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik ben anders ook een grote fan van jouw verhalen. Zo mooi hoe jij alles omschrijft <3

   Verwijderen
 3. Die kleuren staan haar zo mooi en wat ben ik fan van plooitjes! Je mag er trots op zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gedaan! De stof is ideaal voor de plooitjes en het romantische karakter van de robe chemise! Bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ... en jij met je jasje ooohh op 1 dag? Veel vuisjes daarvoor, zot gewoon maar wel een heel mooi resultaat.

   Verwijderen
 5. Gewoonweg prachtig! Wat een pareltje van een kleedje. Ik ben fan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een geweldig jurkje en het staat je dochter prachtig ♥. Het kraagje, de plooitjes, de paspel, het model, het komt heel mooi bij elkaar. En we hebben allebei een manchet aan de mouw. Great minds... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Precisienaaiwerk gaat hier ook altijd gepaard met het nodige gezucht en gesteun, maar eens het kledingstuk klaar is, is de voldoening idd extra groot :-) Prachtig jurkje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ... en dat is echt waar, lang geleden dat ik nog zoveel voldoening heb gehad.

   Verwijderen
 8. Jou dochter is gemaakt voor dit jurkje! Het is lief, mooi, schattig... Al wat je maar wil, just perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, precisiewerkje! Wel geslaagd in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig stofje en creatie! Was zeker ook mijn eerste keuze van stof! Super gemaakt, laat de zon maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SCHITTEREND! Echt, wauw!!! Leer het me! Het stofje ligt hier ook in de kast, ik kocht het ooit als couponneke ergens, blij dat het nu bij Cas&Nina ook ligt. Ik moet me inhouden om het niet nog eens te kopen als ik dit zie (en mijn lap is nog niet eens verwerkt!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die stof is prachtig, zo beeldig mooi. Kunnen zal jij het zeker hoor, maar geduld, je moet gewoon veel geduld hebben :-)

   Verwijderen
 12. Oh wat een heerlijke jurk, prachtige details, mooie dame, plaatje klopt!! ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Su-per-knap gedaan, chapeau voor alle details, het ziet er schitterend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ooooh zo mooi gemaakt en wat een werk moet dat geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Moeilijk kiezen in die battle, maar die is toch ─Ścht een van mijn favorieten! Wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is een pareltje, die Roos van jou in dat kleedje met het verhaal van angst en geduld <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar waw! Heerlijk zweverig en romantisch... ik vind het prachtig! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, dit is echt prachtig! Het past haar inderdaad als gegoten! Heel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel mooi! Die plooitjes vind ik zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oooh wow! Zo mooi! Prachtige stof, perfecte details!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. waaaauuuuw!! Echt keikeiknap!! Wat een geweldig project zeg, zo perfect tot in de puntjes! Het staat haar zo mooi, net recht uit een sprookje! Als het allemaal zo wat trager moet gaan, is het idd soms wat lastiger en is het plezier wat minder, maar het resultaat daarentegen, daar mag je heeeeeeeel trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw, Sara, ben ik even blij dat je dat Polina-idee hebt laten varen! Dit is duizend keer mooier, het stofje is prachtig en vooral: er zit zo veel van jezelf in! Je mag terecht trots zijn en Roos ziet er stralend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het communiekleed en ik ben er ook super blij mee :-) ... ik wist eigenlijk zelfs niet dat ik zoveel van mezelf in een kleed kon steken :-) :-) :-) maar het is echt ;-)

   Verwijderen