Battle of the blogs 2 - deel 2

Hup naar de 2de ronde, samen met nog 4 anderen … iets naaien dat te maken heeft met jouw stad, dorp of gehucht …dat is de opdracht!5 jaar geleden verhuisde ik weg van mijn stad waar ik opgroeide, mijn hele leven doorbracht, de stad die mijn hart heeft gekregen. Nu woon ik in een klein, heel klein dorpje, in een veldweg … in een oude hoeve (die we waarschijnlijk tot het einde van ons leven aan het verbouwen zijn ;-) midden in het veld.
Een heel ander leven, waar ik nog elke dag alles ontdek en mezelf een plaats in probeer te geven. Stilletjes aan geniet ik van mijn rustplek en zie ik elke dag wat een mooie bijzondere momenten deze thuis mij en vooral mijn kinderen geeft.
Wij hebben ruimte …veel plaats …. stilte… niemand om ons heen.  Als ik s’avond naar huis rij laat ik letterlijk de bewoonde wereld achter me. Ik vind de bewoonde wereld wel leuk hoor maar blijkbaar vind ik het  ook wel leuk om een moestuin te hebben, de planten en bomen te ontdekken die we in onze tuin hebben, vlierbessensap te maken, op zondag wandelingen in de velden te maken, in mijn bikini te kunnen rondlopen zonder dat iemand me ziet, om naar de sterrenhemel te kijken en ook echt sterren te zien ;-), om spontaan een kampvuur te maken en gezellig met de kleintjes marshmallows te eten.
Oh echt waar soms moet ik mezelf even knijpen en beseffen dat dit mijn leven is met 4 helden.Voor deze opdracht mochten we  van Deborah uit een selectie  van Cotton and Steel een stofje uitkiezen… Die super schattige wasberen moesten het zijn. Een beetje twijfel over met welke stof ik ze ging combineren maar ik zit in een roze fase, dus de paneelstof uit overgangsroze en gouden vierkanten won het van de anderen.

Mijn meisjes passen perfect in het op-de-buiten-leven- plaatje …  Mijn Roos is een prachtmeisje met een hoog prinsessengehalte die straalt in de meisjeskleedjes maar eigenlijk is ze veel gelukkiger in een short waar ze in kan ravotten. Mijn Ella, hoe klein ze nog maar is, maakt al heel goed duidelijk dat buiten, de plaats is waar ze wil zijn.
Ik zag al snel in mijn hoofd hoe het moest worden … in mijn gedachten zag ik die 2 al rond trippelen in wasbeeroutfit.

Ik maakte voor mijn mini een salopette van Charles pants van Compagnie M. Dat ik graag patronen maak van Compagnie M heb je al wel door als je hier soms leest. Het lijkt alsof de pasvorm gewoon steeds perfect is voor mijn kinderen. Alhoewel het deze keer op het nippertje was. Ella heeft een zeer duidelijk aanwezige babybuik. Nog net gaat de salopette toe hihihi. Ik werkte deze af met roze stof, paspel en knopen. Voor Roos maakte ik een test Charles, want ik twijfelde of het haar wel super zou staan (en ik durfde ook  niet zomaar in de stof te knippen). Mijn testversie liet me toch maar voor een shortversie kiezen die een gouden afwerking kreeg.

Datzelfde goud verwerkte ik in haar bloesje. Een bloesje dat ik helemaal zelf uittekende. En wel 4 testversies van moest maken. Zoals ik in de vorige blog al zei, ik zie deze battle als een battle met mezelf, ik wil mezelf een beetje overtreffen en niet voor de gemakkelijke optie gaan.
 Patronen zelf tekenen deed ik nog niet echt… een mega talent ben ik hierin niet, maar ik ben wel vastberaden. Die rare voorgangers zal ik je niet tonen maar uiteindelijk is het me gelukt om mijn ‘gedachtenbloes’ in een patroon te krijgen.
Een bloesje zonder knopen of rits … maar met een tunnellintje. Een beetje frons vooraan … Ik ben momenteel ook bezig aan het jurkjesmodel. Ook al lijkt het misschien niet het meest ingewikkelde patroon van de eeuw, wow ik ben er fier op.

Onze kampvuurplek. In de vakantie kamperen de helden buiten in de tent. (Ik ben geen held, euhmm).


Al de foto’s zijn genomen in mijn tuin of in de velden rondom. Ik had graag de prachtige bloesems van de perenbomen getoond in de foto’s … maar ik was net niet op tijd klaar. Heel de omgeving kleurt wit, want mijn dorp staat bekend voor zijn vele fuitbomen, fruittelers en grote fruitveiling.
De kriekenboom, met boomhut, staat wel nog mooi in bloei. Eigenlijk heeft elk seizoen wel zijn mooiheid. Vroeger zag ik eigenlijk niet hoe de seizoenen zich laten zien in de natuur. Toen had ik geen idee dat het nu bloesemtijd is of wanneer er wat gezaaid moet worden.
Dat het weer de afgelopen weken een beetje vreemd was heb je ook ongetwijfeld gemerkt. Alles behalve tof fotoweer, van zon naar dan weer regen, van open hemel naar plots zoveel wolken. Ik vond het best een extra uitdaging :-). Deze foto is mijn favoriet xxx

Ik ben deze keer zelfs zo ver gegaan om bijhorende 'gouden' sandalen te kopen :-)


De boomhut. Mijn kinderen hebben zo een geluk met hun papa ;-)

De toekomstige zwemvijver!

Oh ja , wij hebben ook een pony, Kamil.
3 op rij :-).


Benieuwd naar wat Els, Karen, Isabel en Rineke maakte? Je kan een overzicht vinden op de blog van Casennina en als je wil, kan je je stem uitbrengen.

Een kleine dank u vind ik hier ook nog even gepast: aan Deborah, voor deze wedstrijd te organiseren: wow ik vind het zo super cool om mee te doen, dit is genieten!


Patroon: Charles pants van Compagnie M en van mezelf :-)
Stof: die mega cuties van een wasberen en mooie roze paneelstof kan je vinden bij Casennina en dit met 10% korting (tem 6 mei) met de code BOTB2.

Reacties

 1. Zo lief die twee samen. En heel mooie outfits!!! Chapeau

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijke foto's! De Charles staat hier ook nog gepland... Veel succes Sara!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, een heel leuk patroon. Jij ook heel veel succes Karen

   Verwijderen
 3. Zo lief.... En wat matchen die 2 stofjes goed!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stoffen gekozen en patroon past perfect bij het thema. Wat mis ik 'den buiten' op deze moment, zeker nu ik je foto's zie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar waar jij nu bent is het ook niet slecht hé ;-). En dank je wel

   Verwijderen
 5. Hele leuke outfits heb je gemaakt...
  Ze stralen echt....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalig, zo wonen op "den buiten", heel jaloers ben ik daarop. Mooie Twinings voor de meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal fan van kleding waar de kinderen niet zelf iets moeten sluiten op de rug en dat bloesje vind ik dan ook een super gaaf idee, heel leuk en wat schattige Charles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Charles heeft inderdaad een heel hoog schattigheid gehalte :-)

   Verwijderen
 8. Wat een plaatjes, die meiden van jou in hun mooie outfits! Hier ook een droom, zo'n plekje... en dit stofje stond ook in mijn top5, zo mooi ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een plaatjes, die meiden van jou in hun mooie outfits! Hier ook een droom, zo'n plekje... en dit stofje stond ook in mijn top5, zo mooi ♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou de wasberen nooit zomaar kiezen maar ik ben er nu super verliefd op, en mijn meisjes ook :-)

   Verwijderen
 10. Heel erg knap gedaan, die details, daar ben ik helemaal verliefd op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg leuke outfits! Goud is àltijd een goed idee! Echt geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst wat twijfel over het goud, om er dan volledig voor te gaan :-)

   Verwijderen
 12. Wat een schatjes zo passend samen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super tof! En heerlijk genieten van de 'boeren buiten', is idd zalig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk zeg! Van zo'n huis droom ik ook, ik zie mijn toekomstige kindjes al helemaal onder het zand thuiskomen 's avonds :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooie creaties en prachtige foto's. Wat woon jij in een mooie omgeving zeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts