De helden hebben bezoek


We hebben bezoek vandaag, Annelies, 1 van testers, zonder blog maar wel met een verhaal:


Sara en ik ontmoetten elkaar in maart tijdens een reeksje Bobbinhood bij Eef. Sara’s blog was geen onbekende voor me, en ook de instalover in mij volgde haar creaties op Instagram. En ineens stond daar die oproep naar me te glimlachen: patroon zoekt testers. Waw, wat een leukerd! Echt, helemaal mijn ding. En bovendien hebben we hier dan ook nog te maken met *hoeraaaaaaaa* een volledig gratis patroon: PLUK EEN ROOS!
Pluk een Roos is een romantisch, speels topje met ruime mogelijkheden: verlengbaar tot kleedje, een horizontale ruffle –of froesel, what’s in a name haha-, een stolpplooi, een fronsdeel of gewoon, zonder tierlantijntje nog steeds prachtig (valt het op dat ik fan ben!?).

Mijn eerste versie was een topje in katoen, maat 98, verlengd tot 110 (smalle 4,5-jarige in tha house). In mijn stoffenstash vond ik het ideale couponnetje -ooit gekocht voor amper 4 eurootjes- dat ik combineerde met een gouden paspel.Die leuke dubbele vlindermouwen kreeg ik niet meer uit het restje, maar een ritje naar Huis van Katoen zorgde voor een sublieme oplossing! Marlies had een rol tule in dat zelfde mooie blauw liggen, waaroor ik helemaal in mijn nopjes was. Oké, ik geef toe, het was een gepruts van jewelste -de haat/liefdeverhouding met tule, een bekende?- maar het resultaat was zo leuk! Het geheel kreeg er nog een extra vleugje romantische allure bij. Door het tunneltje aan de hals trok ik een organzalintje. Het knoopsgat stikte ik achteraan, voor een leuke strik op de rug. De jongste dame in huis mocht als eerste pronken in haar nieuwe outfit. Alleen had ik er niet op gerekend dat ze een grumpy bui had… Geen foto’s dus. Ook de 2e fotoshoot liep in het honderd door buikgriep (ik zal niet uitweiden over het doopsel van deze Pluk een Roos). Derde keer goede keer!? Helaas… ik zal jullie tevreden moeten stellen met een kapstokfoto.Ook mijn grootste werd voorzien van een nieuw zomers jurkje. Voor haar maakte ik maat 122. Ik had nog zo’n leuk stuk Lily Balou-tricot liggen, gescoord bij Mon Depot. De vlinderwandeling van Natuurpunt was een uitgelezen moment om wat foto’s te shooten van haar libellenjurk. Er werden enkele zeldzame exemplaren gevangen… met krulletjes!  Dit keer kreeg Pluk een Roos een stolpplooi, ook al zo’n toffe optie. Door het tunneltje werd een smalle elastiek getrokken. Knoopsgatenvrees-in-tricot noemt men dat. Maar een leuk alternatief voor het lintje is het wel! 

Het werd geen dubbel mouwtje, doordat mijn naaimachine het kleinste mouwdeel half op at… Gezonde eetlust blijkbaar, maar doordat ik al in tijdsnood zat, hield ik het op de enkele versie. Ook stijlvol bij de knappe dame. Mijn rolzoomvoetje bleek zoek, dus werd dit opgelost met een zigzagsteek. Who needs a “rolzoomvoetje”?! Dit werkt ook!

Een geslaagde dag, met een meer-dan-geslaagd jurkje, dankzij een meest-geslaagd patroon! Is dit een bestaand woord? Voor deze nieuwkomer in patronenland alleszins wel.

Dank je Sara dat ik mee mocht testen en wat een eer om gastblogger bij je te zijn!

CreaLiefs, Annelies 
IG: https://www.instagram.com/poppyinblue_annelies/

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts