Een Hanna jurk in een bos


Een maxi dress wou ik maken ... en dan start de zoektocht naar het juiste patroon ...... na veel, veel, heel veel ;-)  bladeren door verschillende magazines kwam ik uit  bij de Hanna jurk van  La Maison Victor. Eigenlijk een heel mooi basic kleedje waar je veel richtingen mee uit kan ... maar dat me precies nooit eerder opviel.

Ik deed wel wat aanpassingen:
°Ik verlengde de  jurk zodat ze tot op mijn enkels komt en de rok knipte ik  iets minder breed.
°De oorspronkelijke rugsluiting  tekende ik die iets lager
(waardoor een rits meteen ook overbodig werd).
°Omdat deze viscose stof heel licht aanvoelt en ietsie doorschijnt, voerde ik het hele kleed ... Wel een beetje werk, maar eens af, ben je dubbel zo blij :-)
 Hanna uit La Maison Victor


En dan die prachtige stof ... deze van Atelier Brunette ... mooi!!! Oh ik vind dit echt een heeeel mooie stof ... ik kocht hem bij Ansje , mijn favoriete webshop! Niet alleen omdat er mooie stoffen zijn maar omdat die ook nog eens duurzaam, eerlijk  en niet te duur zijn.
Ja soms gaan die woorden samen.
Wist je trouwens dat het deze week,  fashion revolution week is?  Deze week in april is ontstaan na het drama in 2013 in The Rana Plaza Factory waar alleen al 1138 mensen omkwamen. Deze week is bedoeld om mensen bewuster te maken wie je kleren maken, met welke materialen en in welke omstandigheden.
#whomademyclothes #justtrying #selfmade:)
 💕
Tijdens een fietstocht kwamen per toeval dit bos tegen, vlakbij mijn huis helemaal vol met de prachtige witte bloemen. Soms  heb je geluk om pareltjes van plekjes te vinden.
Oh ja mijn Roos was er ook bij, in een PlukeenRoosje.
Patroon; Hanna jurk La Maison Victor

Reacties

  1. Oohh die is super mooi! Ik heb zelf nog geen maxi jurk aangedurfd. Denk dat ik eerst eens eentje in de winkel ga passen om te zien of het me flateert. En dan wil ik er ook eentje maken. Zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supermooi seg! En wat een prachtig plekje ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts