Mijn 10 punch needle gebodenIk hou wel van wat afwisseling, elke nieuwe hype probeer ik graag uit. Handlettering, macramé, weven, borduren, …. Meestal   vind ik het proces om uit te zoeken hoe het allemaal in elkaar zit leuker dan de hype zelf 😊
Punch needle … de laatste nieuwe hype. Beetje vergelijkbaar met borduren maar minder traag en precies 😉. Je kan er de mooiste patronen mee maken die je later dan ook nog eens op je kledingstuk/knuffel kan naaien. Wat leuk is want heel je huis vol hangen met borduurringen is nu ook niet de bedoeling.

Hoe je aan je puchproject begint legt Griet heel mooi uit ….. ik verwijs dan ook graag door naar haar fotoverslag.

Ondanks dat mooie fotoverslag, vele youtubefilmpjes, lukte het  mij toch niet helemaal. Mijn steken bleven niet mooi zitten, ik trok ze er vaak terug door en ze waren ook niet mooi gelijk. Het was een geklungel.

Na een instagramhulpoproep kreeg ik de beste tips! Die deel ik graag met jullie …. Pas je deze 10 punchneedle geboden toe kan er niets meer mis gaan:
Punch ze!

 Nog opzoek naar leuke patronen om te punchen, deze geven je alvast inspiratie.
Ben je een beginner? Dan start je best met kleine vormen, waarin je kan spelen met kleuren. Pinterest en instagram staan vol met prachtige patronen.
Deze zoekwoorden helpen je zeker verder.
Punchneedle   broderie  fiberart punchneedleembroidery  punchneedleart    oxfortpunchneedle
Maar ook kleurplaten kan je gebruiken of je kan zelf een patroon tekenen ….. dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, het spelen met kleuren geeft vaak het mooiste resultaat.Veel succes en plezier met die punch needle :-)Reacties

  1. Ik volg volgende maand een workshop punch needle, ik ken mezelf, als ik dat op mezelf moet leren komt het niet goed :-) Ik ben er al heel benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lene vraagt een punchneelde aan de Sint (ze leerde het op een vakantiekampje bij Lotte Martens) en dan kom ik hier zeker nog eens piepen, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgende maand volg ik een workshop... Ik kijk nu nog meer naar uit nu ik dit zag. Zo mooi mooi

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts