Roma jas

Ik denk dat ik bijna elk kledingstuk al wel heb genaaid … enkel een jas voor mezelf naaide ik nog nooit. Waarom nog niet? … omdat ik nog nooit een patroon van een jas MET voering mooi vond. Er zijn heel wat mooie patronen voor jassen maar dan zonder voering. Het patroon van de voering zelf tekenen zag ik eigenlijk niet zitten, ik voel van ver een te grote kans op mislukken.
En toen kwam deze Roma, uit de 2de editie van Fibre Mood. Een beetje een oversized model, met speciale kraag en laaghangende schouders. Geloof me, deze jas is niet moeilijk. Alles wijst zichzelf uit en eens hij geknipt klaar ligt zit hij snel in elkaar.
 Ik maakte mijn confectiemaat M … misschien was een maatje kleiner ook goed geweest maar voor de winter moet er ook nog een dikke trui onder kunnen.
Ook ik ben een naaister die haar zelf oplegt om geen nieuwe stoffen te kopen (of zich toch ernstig te beperken tot enkel de aller aller mooiste waar ik onmogelijk aan kan weerstaan). Ik koos daarom deze gekookte lichte blauwe wol die al veel te lang aan het wachten was om genaaid te worden. Soms denk ik zelf een beetje dat ik te lang gewacht hebt en licht blauw ondertussen niet meer in de mode is. Als ik geen stofverbod aan mezelf had gegeven was ik voor een bruine teddystof gegaan … ik ben er zeker van dat deze Roma prachtig is in teddy. De nieuwe Fibre mood ligt in de winkel, je kan er deze Roma in vinden maar ook nog andere leuke - vernieuwende  patronen. Dat vind ik zo leuk aan Fribre mood, dat vernieuwende ... daar waar La Maison Victor toch eerder braafjes blijft ... geeft Fibre mood mij wel echt die extra inspiratie waar ik naar opzoek was. Hou zeker de 'miyu' in gaten, want echt oooooooh wat een prachtig patroon is dat!
xxx

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts